Χρειάζομαι βοήθεια;

CommunityCategory: Ψυχική υγείαΧρειάζομαι βοήθεια;
Anonymous asked 2 years ago

Είμαι φοιτήτρια. Από τότε που έφυγα για να σπουδάσω και μένω μόνη μου νιώθω έντονη μοναξιά. Έχω γνωρίσει μια παρέα με την οποία βγαίναμε στην αρχή αλλά μετά άρχισα να απομονώνομαι γιατί αυτοί έβγαιναν κάθε μέρα και εγώ δεν ήθελα να βγαίνω τόσο συχνά.
Όταν γυρίζω στο σπίτι και κλείνω την πόρτα πίσω μου νιώθω μια ανακούφιση και μια ασφάλεια. Τώρα που δεν έχω μαθήματα μένω κλεισμένη στο σπίτι έως και 5 μέρες χωρίς να βγω ούτε στο μπαλκόνι. Νιώθω βέβαια λες και είμαι μέσα στη φυλακή που εγώ έχω δημιουργήσει για τον εαυτό μου, αλλά δεν θέλω να δω τον κόσμο έξω. Νιώθω πολύ έντονα τη μοναξιά και κλαίω σχεδόν 2-3 φορές την ημέρα εξαιτίας της. Είναι αμφιλεγόμενο, το ξέρω, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Όταν είμαι κλεισμένη στο σπίτι δεν φροντίζω καθόλου τον εαυτό μου π.χ. δεν κάνω μπάνιο .
Μελαγχολώ συνεχώς και επιπλέον λόγω της αποτυχίας μου σε κάποια μαθήματα νιώθω ότι δεν μπορώ να καταφέρω τίποτα. Πλέον δεν μπορώ να κάνω όνειρα για τον εαυτό μου. Όποιος και αν προσπαθεί να με πλησιάσει εγώ απομονώνομαι και κλείνομαι στον εαυτό μου. Απλά δεν αντέχω άλλο να νιώθω δυστυχισμένη και να κλαίω συνεχώς. Μήπως χρειάζομαι βοήθεια;

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.