Πώς να…μην αυτοκτονήσω;

CommunityCategory: ΚατάθλιψηΠώς να…μην αυτοκτονήσω;
Anonymous asked 2 years ago

Γεια. Είμαι 15 χρόνων και πάσχω από κατάθλιψη. Όσοι το δουν αυτό ίσως γελάσουν γιατί θα τους φανεί παράξενο ένα παιδί να έχει προβλήματα. “Έφηβη είσαι, τι προβλήματα μπορείς να έχεις;”
Λοιπόν, πολλά. Ποτέ δεν κατάφερα να αγαπήσω τον εαυτό μου, κάθε μέρα που περνάει μισώ όλο και περισσότερο την αντανάκλασή μου, την προσωπικότητα μου και γενικά τα πάντα πάνω μου. Δε θεωρώ πως έχω κανένα ταλέντο και καμία χρησιμότητα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, πως κανείς δε θα στενοχωρηθει εάν πεθάνω (αυτός είναι και ο λόγος που το έχω επιχειρήσει 3 φορές) . Κάθε μέρα που περνάει γίνομαι χειρότερα. Σταμάτησα να βλέπω την ψυχολόγο μου, ήθελα να δείξω στους γονείς μου ότι είμαι καλά γιατί είχαν αρχίσει κι αυτοί να συμπεριφέρονται όπως εγώ από την απελπισία τους… Τα πάντα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Θέλω απλά μια λύση. Θέλω να είμαι ευτυχισμένη. Θέλω να με βοηθήσετε να βοηθήσω τον εαυτό μου. Πείτε μου απλά τι να κάνω ώστε να φτάσω κάποτε στο σημείο του να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να μη θέλω να ξεράσω, να νιώσω έτοιμη να αγαπήσω και να αγαπηθώ και να νιώσω ότι έχω ανθρώπους δίπλα μου.
Ευχαριστώ.

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.