Πώς να διαχειριστώ το γεγονός ότι αισθάνομαι απόρριψη και έλλειψη υποστήριξης από τους γονείς μου

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΠώς να διαχειριστώ το γεγονός ότι αισθάνομαι απόρριψη και έλλειψη υποστήριξης από τους γονείς μου
Anonymous asked 2 years ago

Καλησπέρα, βρίσκομαι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και ευάλωτη περίοδο της ζωης μου. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και δυστυχώς λόγω μεγάλων δυσκολιών που προέκυψαν σε αυτή είμαι αυτή τη στιγμή εξαρτημένη από τη βοήθεια των γονέων μου, τόσο πρακτικά στις καθημερινές μου ανάγκες όσο και οικονομικά εξαιτίας μεγάλων εξόδων που προέκυψαν και του γεγονότος ότι δεν εργάζομαι. Μένω εδώ και κάποιο διάστημα μαζί τους, ενώ πριν έμενα με τον σύντροφο. Πάσχω επίσης από κατάθλιψη που προέκυψε και αυτή λόγω της εγκυμοσύνης, όμως αποφάσισα να το παλέψω χωρίς φάρμακευτική αγωγή. Το θέμα είναι ότι κατά τη διάρκεια της συμβίωσής μου αυτής με τους γονείς μου προκύπτουν διάφορα θέματα, που βέβαια προυπήρχαν αλλά δεν με επηρέαζαν στον ίδιο βαθμό, καθώς τώρα αισθάνομαι ότι εξαρτώμαι πλήρως και ότι όλες αυτές οι διενέξεις επηρεάζουν και το μωρό. 
Με τον πατέρα μου δεν υπήρχε ποτέ ούτε πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική επικοινωνία, νευριάζει  με το παραμικρό και χωρίς λόγο, και κατά κάποιον τρόπο το έχω πάρει απόφαση. Αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι η σχέση μου με τη μητέρα μου. Η οποία ποτέ δεν με προστάτεψε από όλο αυτό και ποτέ δεν ανέπτυξε μια ουσιαστική σχέση μάνας-κόρης μαζί μου. Είναι αδύναμος χαρακτήρας και αισθάνομαι ότι δεν αγαπάει τον εαυτό της και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αγαπήσει ούτε κι εμένα. Οι γονείς μου είναι μια χαρά αν κινούμαι σύμφωνα με ό,τι αυτοί επιθυμούν, όμως αλλάζουν εντελώς όταν σε κάτι υπάρχει διάσταση απόψεων. 
Αισθάνομαι ότι δεν έχω υποστήριξη από πουθενά, και ότι αν κάτι πάει στραβά για παράδειγμα με τον σύντροφό μου δεν θα έχω που να στραφώ. Συν το γεγονός ότι δεν είμαι ανεξάρτητη οικονομικά και αυτή τη στιγμή και για αρκετό διάστημα ακόμα δεν θα μπορώ να δουλέψω. Φοβάμαι ότι δεν θα με αφήσουν να μεγαλώσω το παιδί μου όπως θέλω και ότι ήδη έχει γίνει ζημιά σε αυτό από τις διενέξεις και την ψυχολογική μου κατάσταση κατά διαστήματα. 
Πώς μπορώ να διαχειριστώ όλη αυτή την κατάσταση ώστε να μην με επηρεάζει τόσο και να αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον?
Ευχαριστώ.

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.