Πώς να βοηθήσω τον εαυτό μου να ξεπεράσει μια παράλογη εμμονή

CommunityCategory: Ψυχική υγείαΠώς να βοηθήσω τον εαυτό μου να ξεπεράσει μια παράλογη εμμονή
Anonymous asked 2 years ago

Γειας σας
Υπαρχουν στοιχεία τα οποία δε θα ήθελα να δημοσιεύσω, όμως το βασικό μου ερώτημα είναι πως μπορώ να ξεπεράσω μια εμμονή ή ακόμα χειρότερα μια ψύχωση. 
Τα πραγματικά στοιχεία της ιστορίας μου μου λένε πως αυτό που σκέφτομαι είναι αδύνατο, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί το αντιλαμβάνομαι. Παρόλα αυτά και ίσως φταίνε οι τύψεις για αυτό, δεν μπορώ να προσπεράσω αυτόν τον παραλογισμό που με βασανίζει και ταλαιπωρούμαι καθημερινά με κρίσεις άγχους και πανικού. 
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά που σκέφτομαι δεν υπάρχει ενδέχομενο να συμβούν, ωστόσο έχω μία απίστευτη φοβία που με κάνει να μην μπορώ να χαρώ τίποτα. Σκέφτομαι ότι αν αφήσω τον εαυτό μου να χαλαρώσει τότε αυτό το κακό θα συμβεί και θα φύγει η χαρά. 
Σχεδόν έχω αρχίσει να αναπτύσσω και OCD σε ορισμένα πράγματα, σκεφτόμενη πως αν τα κάνω ή δεν τα κάνω τότε το κακό αυτό, το παράλογο, θα συμβεί. 
Τύψεις, εμμονές, ψύχωση….
Πώς βοηθάω τον εαυτό μου?
Έχω καταγράψει όλα αυτά τα πράγματα τα οποία με στοιχεία αποδεικνύουν τον παραλογισμό, ώστε όταν με πιάνει πανικός να τα διαβάζω και να ηρεμώ. Παρόλα αυτά μοιάζει πολύ δύσκολο. 
Βοηθήστε με σας παρακαλώ.
Kori Travis

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.