Πώς να βοηθήσω τον αδελφό μου

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΠώς να βοηθήσω τον αδελφό μου
Anonymous asked 3 years ago

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν μπορείτε να βοηθήσετε αλλά έχω ανάγκη να μιλήσω.
Ο αδελφός μου είναι 32 χρονών και δουλεύει εδώ και 2 χρόνια σε νησί, σε μια δουλειά που δεν του αρέσει. Τον πρώτο καιρό όλα φαίνονταν να πάνε καλά μέχρι που καταλάβαμε ότι κάτι τρέχει. Έκλεινε το τηλέφωνο, εξαφανιζόταν για μέρες, όποτε υπήρχε επικοινωνία οι απαντήσεις ήταν μονολεκτικές. Τελικά, κάποιο διάστημα αργότερα αποφάσισε ο ίδιος να δει ειδικό, ο οποίος του πρότεινε χάπια και μια άδεια για να επισκεφθεί την οικογένεια και τους φίλους του. Πρόσφατα, επέστρεψε στο νησί και η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει. Το πρωί μας κάλεσε η υπεύθυνη της δουλειάς του και μας ενημέρωσε ότι δεν είναι καθόλου καλά: κάλεσε την αστυνομία λέγοντας πως κάποιος του έκλεψε πράγματα και υπάρχουν αυτοκίνητα που τον παρακολουθούν, κλάδεψε όλα τα φυτά της αυλής και ενώ ήταν να πάει για δουλειά δεν πήγε σήμερα. 
Ο ειδικός τον είχε διαγνώσει με το εξής: βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο με ψυχωσικά συμπτώματα και του έδωσε και δύο είδη χαπιών τα οποία δεν θυμάμαι πώς λέγονται.
Δεν ξέρω με ποιο τρόπο πρέπει να το διαχειριστούμε ως οικογένεια αρχικά και στη συνέχεια ατομικά ως αδελφή του (έχω άλλον ένα αδελφό 29 χρονών, εγώ είμαι 22). 
Θα εκτιμούσα την όποια νουθεσία και βοήθεια.
Ευχαριστώ πολύ.