Πώς να αντιμετωπίσω ένα άνθρωπο απωθημένο που εμφανίστηκε στη ζωή μου τώρα που έχω σοβαρή και χρόνια σχέση;

CommunityCategory: ΣχέσηΠώς να αντιμετωπίσω ένα άνθρωπο απωθημένο που εμφανίστηκε στη ζωή μου τώρα που έχω σοβαρή και χρόνια σχέση;
Anonymous asked 3 years ago

Είμαι 20 ετών και εδώ και 4 χρόνια έχω σοβαρή σχέση με έναν υπέροχο άνθρωπο τον οποίο βάζω πάνω απ’ όλα αλλά αυτό που μου συμβαίνει τώρα είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Να επισημάνω ότι με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο(Α) δεν ζούμε πια κοντά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του (είναι σε ηλικία που πρέπει να κοιτάξει την καριέρα του,28χρονών) και έχουμε τόσα χρόνια μαζί που όπως είναι λογικό η σχέση μας δεν είναι όπως στην αρχή. Παρόλα αυτά αγαπιόμαστε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Μαζί του νιώθω ασφάλεια, περνάω πάρα πολύ όμορφα όταν είμαι μαζί του και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά αυτόν. Γενικά νιώθω πάρα πολύ τυχερή που είμαι μαζί του και με προσέχει και μ αγαπάει όπως δεν θα έκανε κανένας άλλος. Από την άλλη υπάρχει ένα άλλο πρόσωπο(Β) τον οποίο γνώρισα πριν το αγόρι μου, μιλούσαμε φιλικά για κάποια χρόνια αλλά από κάποια στιγμή και μετά άρχισαν να αιωρούνται διάφορα, υπήρχε κάτι εγκεφαλικό ή κάπως πλατωνικό. Και αυτό το άτομο ζει μακριά, πιο μακριά από τον Α και όταν μπήκα σε σχέση με τον Α μου ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσω να μιλάω με τον Β αλλά παρόλα αυτά διέκοψα. Όσο δεν τον έβλεπα όλα ήταν μια χαρά, βέβαια όταν μου περνούσε από το μυαλό μου ερχόταν διάφορα αλλά γενικά νόμιζα ότι μπορούσα να το ελέγξω, μέχρι που τον ξαναείδα. Να επισημάνω πως δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα με τον Β. Αυτή τη στιγμή νιώθω ευάλωτη γιατί πιστεύω ότι ο Α βρίσκεται μακριά και κάνω μεγάλο διάστημα να τον δω άρα νιώθω και κάπως αποσυνδεδεμένη. Το κακό είναι ότι όταν τυχαίνει να βρεθεί στον δρόμο μου ο Β το αγόρι μου είναι μακριά και αυτό το κάνει πιο δύσκολο. Έτσι έγινε και τώρα.. Γενικά προσπαθούσα να τον αποφεύγω αλλά τελευταία φορά τον Αύγουστο έτυχε να τον δω μετά από χρόνια και μου ήρθε η επιθυμία να του μιλήσω και από τότε μιλάμε. Στην αρχή αυτός μου ανοίχτηκε πάρα πολύ και μου είπε τα συναισθήματά του για μένα αλλά από μένα δεν έπαιρνε κουβέντα γιατί ήμουν σε σχέση και αισθανόμουν τύψεις. Το δούλεψα μέσα μου καιρό και εν τέλει κακώς τους διαχώρισα.Δηλαδή ότι ο ένας είναι η σοβαρή μου σχέση που δεν θέλω να χάσω και είναι ότι πιο πολύτιμο έχω και από την άλλη ο Β είναι το απωθημένο το οποίο δεν θα μου φύγει ποτέ. Έτσι συνέχισα να μιλάω μαζί του και κακώς του ανοίχτηκα και του είπα αυτά που νιώθω και εγώ. Αυτόν δεν τον ενδιαφέρει αν εγώ έχω σχέση αλλά λέει ότι θέλει έστω και μια βραδιά να είμαστε μαζί κάτι που με κάνει να το σκέφτομαι και να το επιθυμώ ακόμα περισσότερο. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω και από τη μια ξέρω ότι αν προσπαθήσω να τον ξεχάσω θα είναι παροδικό και από την άλλη αν κάνω κάτι μαζί του είμαι σίγουρη ότι θα το έχω τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής μου.

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ