Πώς μπορώ να αντιμετοπίσω το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις που με πιάνουν το βράδυ για να κοιμάμαι πιο εύκολα;

CommunityCategory: Ψυχική υγείαΠώς μπορώ να αντιμετοπίσω το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις που με πιάνουν το βράδυ για να κοιμάμαι πιο εύκολα;
Anonymous asked 2 years ago

Γεια σας είμαι ο Λεωνίδας και είμαι 19 ετών. Από μικρή ηλικία είμαι πολύ αγχώδης, και ειδικά σε θέματα υγειάς.
Το περασμένο Σάββατο φοβήθηκα, γιατί είχα κάτι ενοχλησεις στην καρδιά. Το βράδυ όταν ξάπλωσα για να κοιμηθώ, δεν μπορούσα να ηρεμήσω και είχα ταχυπαλμία (όπως πάντα όταν αγχόνομαι). Έτσι, μετά από λίγο, με έπιασε πολύ έντονη ταχυπαλμία, δύσποια, μυϊκή ένταση και νόμισα ότι θα παιθάνω.
Πήγα αμέσως στα επίγοντα (στο μεταξύ είχα καταφέρει να ηρεμήσω λίγο), όπου μετά από καρδιολογικό έλεγχο, δεν μου βρίκαν κάποιο πρόβλημα και το απέδωσαν σε κρίση πανικού από το έντονο άγχος.
Το πρόβλημα είναι πως από τότε φοβάμαι, κάθε βράδυ, ότι θα θα το ξαναπάθω, με αποτέλεσμα μόλις κλείνω τα μάτια μου και προσπαθώ να ηρεμήσω, να με πιάνει ταχυπαλμία και τελικά να μένα όλο το βράδυ άυπνος.

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.