Πώς θα τα κάνω να παίζουν αγαπημένα ;

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΠώς θα τα κάνω να παίζουν αγαπημένα ;
Anonymous asked 4 years ago

Καλησπέρα. Έχω δύο αγόρια το ένα 7.5 και το άλλο 3 χρονών. Έχουν μια σχέση καλή σε γενικές γραμμές μα όταν αρχίζουν  να παίζουν πάντα τσακώνονται. Ο μεγάλος του αρπάζει συνέχεια πράγματα από τα χέρια με αποτέλεσμα να αντιδρά και ο μικρός και να γίνεται πόλεμος. Βέβαια εχει  μαθει πλέον και ο μικρος να κανει τα ιδια. Εγώ προσπαθώ να είμαι δίκαιη. Δεν λέω πότε στον μεγάλο μου αυτό που όλοι οι υπόλοιποι του λένε  ότι “έλα. ..Εσύ που είσαι ο μεγάλος” . Υποστηρίζω πάντα το δίκιο.  Το μήνυμα όμως σας το στέλνω για το εξής λογο: ο μεγάλος μου όταν του μιλάω και του λέω ότι “σου έχω πει πολλές φορές να μην το κάνεις αυτό και εσύ το ξανακάνεις , γιατι;;;” αρχίζει και μου λέει κάποιες κουβέντες που δεν έχουν υπ ωθεί πότε από εμάς “επειδή είμαι άχρηστος ” η “επειδή δεν αξιζω”. Εγώ εκεί τα σταματάω όλα. Πως μπορεί να λέει κάτι τέτοιο ένα παιδί;  τι καταλαβαίνει που το λεει; τι μπορεί να σκέφτεται;
Θα ήθελα πολύ να μου απαντήσετε. ..
Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ χαρούμενο παιδί,  είναι πολύ συναισθηματικος και γλυκούλης,  έχει παρέες,  και δεν με έχει απασχολήσει τίποτα άλλο πάνω του πέρα από αυτό που σας έγραψα.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. ..

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 4 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.