πόση πλεον αναμονή?

CommunityCategory: Σχέσηπόση πλεον αναμονή?
Anonymous asked 3 years ago

Σου γράφω για κάτι που με τρώει εδώ και καιρό αλλά θα ήθελα πάρα πολύ την άποψή σου.
 
Στα 19 μου γνώρισα τον άνθρωπό μου. Απο φίλοι γίναμε εραστές, εξελιχθήκαμε, φύγαμε μαζί στο εξωτερικό όπου και ζούμε μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή. Είναι ο άνθρωπός μου, το στήριγμά μου, ο σύμμαχός μου, κι εγώ για εκέινον το ίδιο. Κάνουμε ανοιχτά όνειρα για μια κοινή ζωή, ίσως ένα παιδί αν νιώσουμε έτοιμοι, και γενικά μια κοινή πορεία.
 
Είμαστε 9 χρόνια μαζί και συμπλήρωνουμε ο ένας τον άλλο. Εγώ είμαι δραστήρια, συναισθηματική, οργανώνω χίλιες δραστηριοτητες για τη καθημερινότητα μας. Εκείνος ήρεμος, λογικός και πιο συγκρατημένος.
 
Στο ψητό τώρα. Τα τελευταία 2-3 χρόνια με έπιασε κι εμένα σαν κορίτσι η επιθυμία για πιο σοβαρή δέσμευση αρραβώνα. Να σου πω εδώ ότι κατάγομαι από παραδοσιακή οικογένεια και ακούω ούκω λίγες μπηχτές για το πότε θα το πάμε πιο σοβαρά, και κάθε φορά που είμαστε με το αγόρι μου στη γενέτειρά μου Κρήτη, οι γονείς μου μέχρι που ντρέπονται να τον συστήσουν ως ‘’φίλο μου’’ στον περιγυρο (!!!). Του έχω εξηγήσει και σε σοβαρή φάση και αστειευόμενη πως η δέσμευση είναι κάτι που εγώ θα ήθελα και για μένα την ίδια (ναι, δε ντρέπομαι να παραδεχτώ τη φαντασίωση ρομαντικής σκηνής πρότασης) αλλά και για την οικογένειά μου. Εκείνος μου είπε πως θα γίνει όταν πρέπει. Μου είπε οτι δεν είναι έτοιμος ακόμα (μετά απο 9 χρόνια..) και ότι νιώθει ότι τον πιέζω. Ξέρεις τι με τρωει πιο πολύ? Ότι σκεφτομαι πως υπαρχουν αντρες που μπαίνουν στη διαδικασία να οργανώσουν εκπλήξεις και ρομαντικές προτάσεις για τις κοπέλες του, αλλα εγώ γιατί δεν το βγάζω αυτό στον δικό μου? Μου κόβει τα φτερά…
 
Η γνώμη σου πολύτιμη.
 
Να είσαι καλά και σ’ευχαριστώ για όλα.
 
Καλλιόπη. 

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ