ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ;

CommunityCategory: Ψυχική υγείαΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ;

Καλησπέρα, γράφω τώρα μετά το τελευταίο τηλεφώημα που είχα με τη φίλη μου. Η ιστορία έχει ως εξής, η φίλη μου είχε 3 χρόνια σχέση με ένα παιδί όλα δε ήταν ρόδινα πάντα, να πώ εδώ πως ήταν η πρώτη της ολοκληρωμένη σχέση. Πριν από 6-7 μήνες περίπου αυτός της είπε να χωρίσουν γιατί ήθελε να μείνει μόνος του και να κάνει τη ζωή του (29 χρονών και οι 2).
Ο χωρισμός δεν ήταν μια κι έξω υπήρξαν φορές που βρίσκονταν αλλά πάντα μετά από ζήτηση της φίλης μου. Είναι λοιπόν τώρα κάποιοι μήνες που του ζητάει συνέχεια να βρεθούν να μιλήσουν τον παίρνει τηλέφωνα , πηγαίνει από το σπίτι του και γενικά είναι πολύ επίμονη αυτός ήταν φαντάρος τώρα τελευταία και γενικά δεν θέλει να βρίσκονται όταν η φίλη μ τον πιέζει κλείνει το viber την έχει αποκλείσει από όλα τα social media και την κάει μπλοκ και στις κλήσεις. Εκείνη στενοχωριέται πολύ κι όλο κλαίει και δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν θέλει πια να είναι μαζί κι επίσης της μιλάει πάρα πολύ άσχημα τη βρίζει άσχημα κτλ. Έχει φτάσει σε σημείο να πάρει και τον πατέρα της τηλέφωνο να του πει να της βάλει μυαλό και την έχει πάρει και η μαμά του να της πει με καλό τρόπο βέβαια να απομακρυνθεί να τον αφήσει ήσυχο και ότα αυτός θελήσει θα μιλήσουν. Όλα αυτά γίνονται εδώ και μήνες και η ψυχολογική κατάσταση της φίλης μου είναι χάλια, μόνο όταν τη παρηγορώ και πάω με τα νερά της ακούει όταν 2 φορές πρόσπαθησα με πιο σκληρό τρόπο να της πω να μην ασχολείται και να συνεχίσει τη ζωή της, νεύριασε αμέσω και μου είπέ ότι δεν είναι εύκολο με έναν άνθρωπο που έχεις ζήσει μαζί και σου χει μιλήσει και για γάμο κι ότι είσαι η καλύτερη που έχει γνωρίσει να τον ξεγράψεις τόσο εύκολα. Ενώ όμως τώρα πια την βρίζει την ταπυνώνει και γενικά την κακομεταχειρίζεται λεκτικά τουλάχιστον αρκετά. Δεν ξέρω λοιπόν τι πρέπει να πω ή να κάνω για να τη βοηθήσω να το ξεπεράσει όλο αυτό γιατί πραγματικά ανησυχώ πολύ για την ψυχική υγεία της, θα ήθελα να μου δώσετε μια συμβουλή για το πως πρέπει να το διαχειριστώ εγώ όταν με παίρνει και μου λέει όλα αυτα κλαίγοντας τι να πώ, αν και νομίζω πως πρέπει η ίδια να μιλήσει με έναν ειδικό, αν και νομίζω ότι ειναι στο στάδιο της άρνησης γενικά και δεν τολμώ να της προτείνω κάτι τέτοιο τώρα. 

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 1 year ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ