Πως να είμαι καλύτερα μόνη μου, και να μην εξαρτάται η ευτυχία μου από τον σύντροφό μου;

CommunityCategory: ΣχέσηΠως να είμαι καλύτερα μόνη μου, και να μην εξαρτάται η ευτυχία μου από τον σύντροφό μου;
Anonymous asked 2 years ago

Καλημέρα,
είμαι μια κοπέλα 23 ετών, κάνω σπουδές στο εξωτερικό από τον Σεπτέμβριο. Είμαι σε σχέση με εναν 27χρονο εδώ και 1 χρόνο περίπου. Είχαμε γνωριστεί πέρυσι όταν ήρθα εδώ με το πρόγραμμα Ερασμος, όταν έφυγα ειχαμε χωρίσει αλλά μιλάγαμε αραιά και μετά από όταν με δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό ξαναγύρισα και είμαστε πάλι μαζι.
Όμως δεν είναι απλά τα πράγματα, αυτός είναι στρατιωτικός εδώ και η δουλειά του τον κρατάει αρκετές μέρες μακριά, τώρα ειδικά έχει φύγει για μια εκπαίδευση και θα λείψει 3 εβδομαδες. Είναι συχνό το να κάνουμε 1 βδομαδα να βρεθούμε και μερικές φορές και 2. Ειδικά από πέρσι έφευγε και για 5-6 βδομαδες, αλλά εγώ τότε δεν ήμουν τόσο δεμένη μαζί του.
Προχτές όταν μου ανακοίνωσε ότι θα φύγουν σήμερα το πρωί για την εκπαίδευση με έπιασε αναγούλα! Ήθελα να κάνω εμετό μόνο και μόνο στη σκέψη ότι δεν θα τον δω για τόσο καιρό, ενώ είχαμε ήδη 1 βδομαδα να βρεθούμε. Δεν ξέρω πως έχει γίνει να περιστρέφεται όλη μου η ευτυχία και η ψυχική ισορροπία γύρω από αυτον.
Νιώθω χάλια και όλη μέρα κλαίω γιατί μου λείπει! και δεν νομίζω πως είναι φυσιολογικό. Η αλήθεια είναι πως είναι ο μόνος άνθρωπος που νιωθω κοντά μου εδώ (όλη μου η οικογένεια και οι φιλοι μένουν Ελλάδα), έχω μια φίλη εδω αλλά γενικά δεν εχω κοινωνικοποιηθεί πολύ και νιωθω πολύ μόνη, με αποτέλεσμα να κρέμωμαι πάνω του. Μερικές φορές νιωθω πως τον πνίγω αλλά δεν ξέρω πως να το αλλάξω.
Εκτός αυτού,δεν ξέρω αν αξίζει να τον αγαπάω τόσο, και ισως αυτό είναι που με πληγώνει περισσότερο. Αυτός κατάγεται από μία καλή και μορφωμένη οικογένεια μιας αφρικανικής χώρας, και πριν έρθει στο στρατό εδω (πριν από 4 χρόνια) είχε εκεί μια σχέση όπου την έβλεπε κάθε φορά όταν πήγαινε στη χώρα του (πηγαίνει 1 φορά το χρόνο) και μία από αυτές τις φορές η κοπέλα έμεινε έγγυος(πριν γνωριστούμε). Δηλαδή τώρα αυτός είναι πατέρας ενος κοριτσιού 1,5 έτους Εγώ όλα αυτά τα ανακάλυψα από το facebook του, το οποίο μου είχε αποκρύψει, αφού είχαμε αρχίσει να βγαινουμε και να είμαστε μαζι.Τσακωθήκαμε τότε αλλά μου είπε ότι είναι χωρισμένος με την κοπέλα εκείνη και απλά μιλάνε για το παιδί, αλλά παρολα αυτα το facebook το κρατάει κρυφό απο μένα. Στην αρχή τον πίστεψα, αλλά μετά είδα ότι ο τρόπος που μιλάνε είναι σαν να μην εχουν χωρίσει ποτέ. Εχουμε τσακωθεί άπειρες φορές για αυτο το θέμα και πάντα είναι αυτο που με πληγώνει, γιατί σκοπεύει να μείνει εδω και τον βλέπω ότι με θέλει και θέλει να είναι μαζί μου, αλλά δεν αντέχω στη σκέψη ότι δεν αγαπάει εμένα αλλά μία άλλη. Όταν είμαστε μαζί νιώθω τέλεια, πλήρης ότι δεν μου λείπει τίποτα από τη ζωή μου, και κάθε φορά που φεύγει και λείπει μέρες εξαιτίας της δουλειάς του, μου εμφανίζονται πάλι όλες οι αμφιβολίες. Κάθε φορά το αφήνω στην άκρη γιατί μπορεί κ αυτός να μην ξέρει τι να κάνει εφόσον είναι στη μέση το παιδί και μια κοινωνία πιο πίσω από τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αλλά έχω μονίμως αυτή την αμφιβολία που με πληγώνει, και τον αγαπάω υπερβολικά πολύ για να φύγω.

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ