Πως να διαχειριστώ το άγχος μου και τις κρίσεις πανικου;

CommunityCategory: Πνευματική ΥγείαΠως να διαχειριστώ το άγχος μου και τις κρίσεις πανικου;
Anonymous asked 3 years ago

Γειά,
Έχω προβλήματα άγχους εδώ και χρόνια (κρίσεις πανικού). Όταν εμφανίστηκαν δεν μπορούσα να αντιληφθώ το γιατί ούτε να καταλάβω τι ακρίβώς συμβαίνει ζώντας για ένα χρόνο σε μι κατάσταση έντονη και αδιέξοδη(3-4 κρίσεις το μήνα). Σκέφτηκα να επισκευθώ ψυχολογο χωρίς τελικά να το κάνω γιατί δεν μπορούσα να τον πληρώσω. Αποφάσισα να βοηθήσω όσο μπορώ τον εαυτό μου να αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση ψάχνοντας τις αιτίες πίσω αο τον πανικό. Σήμερα μετά απο πολλές αλλαγές και προσπάθεια μου συμβαίνουν μια με δυο κρίσεις π το χρόνο και αυτές όταν τα πράγματα είναι τελείως ανεξέλεγκτα. Κατί που αξίζει βραβείο γιατι στην Ελλάδα οι στρεσσογόνες καταστάσεις εισέρχονται στον οργανισμό απο το πρωί μέχρι το βράδυ με τον αέρα που αναπνέεις. 
Σας γράφω εδώ γιατί νομίζω ακόμα ανησυχώ…Θέλω να προσπάθησω να εξαφανίσω τις αγχώδεις διαταραχές αν αυτό είναι δυνατόν. Νιώθω οτι έχω άλυτα θέματα ακόμα που δε μπορ΄ω να εστιάσω μόνη μου. Φοβάμαι να τα αφήσω χωρίς να τα διαχειριστώ και να τα αγνοήσω το ανεξέλεγκτο άγχος που με καταλαμβάνει σε κάθε κρίση πανικου είναι ακόμα εκεί και ας μην είναι τόσο συχνό πια και ας μην επεμβαίνει στην ζωή μου όπως στην αρχή. Πιστεύω οτι έχει λόγο που είναι εκεί και αν το αγνοήσω ξανά μπορεί να αντιδράσει και το αποτέλεσμα να ξεπεράσει την κρίση πανικού και να γίνει κατάθλιψη.
 

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ