πως να ανασυντάξω τον εαυτό μου;

CommunityCategory: Γενικάπως να ανασυντάξω τον εαυτό μου;
Anonymous asked 3 years ago

Καλησπέρα σας,
Αισθάνομαι πώς όλοι οι τομείς της ζωής μου περνάνε κρίση.
Πρόσφατα προσπάθησα να επανασυνδεθώ με ένα άτομο που έχω ερωτικη σχέση από το 2010 αλλα δεν ταιριάζαμε παντα για να κάνουμε μία νορμάλ σχέση. Επανασυνδεθήκαμε και έχω καταλάβει ότι τον αγαπάω. Δεν μπορώ να του το πω γιατί μου μιλάει πολυ σπάνια ή και με αποφεύγει.  
Επαγγελματικά είμαι στην αναμονή για δουλειά, ενώ μία δεύτερη δημιουργική δουλειά που έκανα πήρε την κάτω βόλτα τόσο που βγήκε το όνομα μου από τα δικά μου δημιουργήματα. Για να το ξεκαθαρίσω δεν μπορώ να τα διεκδικήσω.
Είμαι σχεδόν 30 ετών, μένω ακόμα με τους γονείς μου, είμαι άνεργη προς το παρον τουλάχιστον. Μέσα σε όλα αυτά χάθηκα με μία παιδική μου φίλη. Δεν χαθήκαμε μόνο από την φιλία και την επικοινωνία αλλά πλέον είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και όσα αισθάνομαι μου θυμίζουν απώλεια.
Αισθάνομαι πως είμαι εντελώς μόνη, πως έχω πολλά εμπόδια που μου φαίνονται βουνό και δεν μπορώ να τα πω ολα αυτά σε κανέναν. Δεν νομίζω οτι με καταλαβαίνει ο περίγυρος μου. Εχω αποσυντονιστεί. Από μία καθημερινότητα πλήρη από δραστηριότητες τώρα έχω μείνει στο δωμάτιο μου να κλαίω και δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. 
Δεν σκέφτομαι αυτοκαταστροφικά αλλά πεσιμιστικά. 
Αυτοκαταστροφικά σκεφτόμουν λόγω ορμονολογικού προβλήματος μερικούς μήνες πριν. 
Εγώ άραγε μπορώ να γίνω ευτυχισμένη; Μπορώ να πάρω το ρίσκο και να εξομολογηθώ την αγάπη μου; Μπορώ να ανεξαρτητοποιηθώ για να ζήσω; Κι όταν άλλοι άνθρωποι είναι ακόμα και με χειρότερες συνθήκες από τις δικές μου ικανοποιημένοι, εγώ γιατί δεν μπορώ να έιμαι;
 

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ