Πως μπορώ να ηρεμησω τους γονείς μου

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΠως μπορώ να ηρεμησω τους γονείς μου
Anonymous asked 4 years ago

Καλησπέρα,
Λέγομαι Κυριακή Ανδρή και τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζονται κάποιο οικογενειακό πρόβλημα.Είμαστε μια οικογένεια κανονικη (τουλαχιστον ετσι νομιζα) τεσσάρων παιδιων, από αυτά είμαι το μεγαλύτερο 19 χρόνων!Όπως καταλαβαίνετε τα αδέρφια είναι αρκετά μικρότερα με έναν στα 17 άλλον έναν στα 12 και την μασκοτ στα 5!ΟΙ γονείς μου,επειδή μένουμε σε νησί, δουλεύουν σε καφετέρια δική μας αλλά πάνω στην δουλειά κυριαρχούν νεύρα.Ολα αυτά τα χρόνια κατηγορούσε ο ένας τον άλλον για τα πάντα..με αποτέλεσμα να είμαι ο θεατής που δεν μιλουσα όμως καταλάβαινα!!οι γονείς μου με έκαναν όταν ή μητέρα. μμου ήταν στα 21 και ο πατέρας μου στα 31,δηλαδή τώρα είναι ή μητερα μου είναι 40 και ο πατέρας μου 50!όσο περνάνε τα χρόνια οι τσακωμοι και οι εντάσεις μεγαλώνουν έχοντας εμένα σταθερό θεατή και να βάζω σε τάξη τους τσακωμούς τους!οι γονείς μου γενικά όταν τσακώνονται λένε βαριά λόγια ο ένας στον αλλον σε προσωπικό επίπεδο τους που θυγουν θέματα που έγιναν παλιότερα και λογικό ήταν να μην τα θυμώνουν!αυτές τις μέρες ή κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!μεταξύ τους δεν υπάρχει μια μέση κατασταση,..πλέον ο ρόλος μου αντί για παιδι του είμαι ο ψυχολόγος τους,λες και είμαι ειδική σε τέτοια θέματα!ο πατέρας μου θέλει να δίνει στην μητέρα μου τα παντα, το γεγονός ότι ζούμε σε νησί και έχει ως επακόλουθω να μην δουλεύουμε όλους τους μήνες για να βγάζουμε αρκετά λεφτά για να ζούμε τον έχει φθάσει σε μια κατάσταση άγχους και έντασης που πριν από λίγα χρόνια τον οδήγησαν σε έμφραγμα.ΓΕνικα είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να μας λείπει τίποτα αλλά λόγο οικονομικών δεν το καταφέρνει δυστυχώς και πετυχαίνει το αντίθετο με αποτελέσματα την γκρίνια.Ή μητέρα μου από την άλλη θα την χαρακτηριζα ως μια γυναίκα αρκετά μπροστά από τα κανονικά δεδομένα ένους νησιού ποσό μάλλον χωριού που ζούμε,φυσικά δεν εννοώ κάτι κακό αλλά πως θέλει να έχει προϊόντα καινούργιας τεχνολογίας και γενικά ότι δει μπροστά της που θα μπορούσε να νιώσει πιο νέα στην κατάκτηση τους!αυτό βέβαια μας οδηγεί σε έξοδα που ο πατέρας μου τα κάνει!
Όσον αφορά το γάμος τους ίσως απόπροξενιοο..Ή μητέρα μου ζούσε σε χωριό και ο πατέρας μου σε ένα άλλο της εποχές τότε που υπήρχε ή άνθηση στην ελλαδα, και αποφάσισαν οι γονείς να τους παντρεψουν.,αλλά μάλλον αυτό δεν άρεσε στην μητέρα μου με αποτελέσματα οπότε τσακώνεται με τον πατέρα μου να τον κατηγορεί που τον παντρεύτηκε.Ο πατέρας μου από πρόσφατη δήλωση του σε εμένα μου είχε πει πως νιώθει άβολα όταν ακούει κάτι τέτοιο γιατί της δίνει τα πάντα!έτσι λοιπόν όταν τσακώνονται ο μπαμπάς μου φωνάζει στην μαμά μου με ότι είχε γίνει στο παρελθόν και εκείνη μάλλον και από ότι εχω διαβάσει στο ίντερνετ την πιάνει νευρική κρίση και αρχίζει και φωναζει και πάντα εγώ τους ηρεμω.Εγω.. Ποια εγώ ή ίδια τους ηκορη!ελεος
Έχω φθάσει σε σημείο να τους απείλησε πως θα τους πάω σε ψυχολόγοΤα αδέρφια μου οπότε σκοτώνονται οι δικοί μου εμενα φωνάζουν γιατί νομίζουν πως μπορώ να τους βοηθαω για να τα ξαναβρίσκουν.ΠΛεον μου είναι αδύνατον ή κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και ακούγεται συνέχεια ή λέξη χωρισμός.ΕΓω το χω πάρει πλέον χαλαρά στα αδέρφια μου όμως ή λέξη αυτή πονάει!θέλω να μου πείτε τι μπορώ να κάνω και πως να τους συμβουλεύω..δεν ξέρω πλέον τι να κάνω!!!!!!
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και την κατανόηση σας
Με εκτίμηση 
Κυριακή Ανδρη

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 4 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.