Πως θα βοηθήσω την αδερφή μου ;

CommunityCategory: ΚατάθλιψηΠως θα βοηθήσω την αδερφή μου ;
Eirina Maria 89 asked 2 years ago

Καλησπέρα σας, 
είμαι 28 ετών και έχω μια μικρότερη αδερφή στα 25 . 
Από μικρή είχε φοβίες είτε για το θάνατο (όχι τον δικό της αλλά σε περιόδους που μπορεί να χάναμε κάποιο άτομο από φιλικό ή οικογενειακό περίγυρο είχε ξεσπάσματα που παρέμεναν για καιρό), είτε κρίσεις πανικού με ότι αυτό συνεπάγεται ( μουδιάσματα στα άκρα, δυσκολία στην αναπνοή κλπ. ) 
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι κυκλοθυμικές τάσεις της, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από ένα χωρισμό αλλά δεν τα καταφέρνει . 
Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της αλλά δεν εργάζεται και όλο αυτό γιγαντώνεται στα μάτια της γιατί θεωρεί ότι δεν είναι αρκετά καλή . 
Προσπαθώ να την ενθαρρύνω όσο μπορώ να της φτιάχνω την διάθεση αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα . Πως να κινηθώ ; 
Να σημειώσω ότι παρόμοιες φοβίες είχε και η μητέρα μου στο παρελθόν και νομίζω ότι όλο αυτό είναι υπόλειμμα δικό της . Καταφέραμε έως ένα βαθμό να μην έχει και να σκέφτεται λογικά (πολλές φορές την “ταρακουνάω” και εγώ και συνέρχεται . 
Αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη όσο προσπαθώ και για τις δύο. Λείπω πολλές ώρες λόγω δουλειάς και δεν έχω πάντα την απαραίτητα υπομονή για να τις βοηθήσω. 
Τι μου προτείνετε να κάνω ; Προσπαθώ όσο μπορώ να τους αποσπώ την προσοχή να φέρνω όση χαρά μπορώ στο σπίτι και αισιοδοξία αλλά δεν είναι πάντα εύκολο .
 

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.