Πως αντιμετωπίζεται η ονειροπόληση ;

CommunityCategory: Πνευματική ΥγείαΠως αντιμετωπίζεται η ονειροπόληση ;
Anonymous asked 2 years ago

Καλησπέρα σας,
είμαι φοιτήτρια στο εξωτερικό και αντιμετωπίζω ένα θέμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, απλά πλέον έχει γίνει πιο έντονο και με τραβάει σε καταστάσεις που δεν μπορώ να “βγω”, δεν μπορώ να το ελέγξω. Ονειροπολώ από τότε που ήμουν μικρή και άρχισε προφανώς σαν παιχνίδι καθώς σαν μοναχοπαίδι μεγαλωμένη έπρεπε να έχω ζωηρή φαντασία για να μην νιώθω μόνη μου αλλά κυρίως για να νιώθω ότι με καταλαβαίνουν και ότι με αποδέχονται. Πλέον όμως, είμαι μεγάλη πια, 25 χρονών, και συνεχίζω να ονειροπολώ και ο προφανής λόγος είναι για να μην αντιμετωπίζω τις ευθύνες και τα προβλήματα που έχει μια ενήλικη ζωή, δε μια φοιτητική. Δεν θέλω όμως να ζω σε φανταστικούς κόσμους. Δεν μπορώ να μένω στη στασιμότητα πια, είναι ζωτικής σημασίας..  Γενικά έχω χάσει το motivation που είχα και νιώθω πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Νιώθω απογοητευμένη.  Δεν γίνεται όλοι την ώρα απλά να ζω σε ένα σύννεφο χωρίς να γίνονται πραγματικά πράξεις τα όνειρά μου… Δεν ζω έτσι. Απλά υπάρχω. . .      
Επίσης, πιστεύω ότι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής που έχω κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ακόμα και όταν αρχίζω να συγκεντρώνομαι στο διάβασμα που έχω να κάνω απλά με μια απλή κίνηση ξεφεύγω και πνίγομαι πάλι στον άβυσσο των φαντασιών μου. 
Θα ήθελα απλά να μάθω πως να “βγαίνω” και να μην ξανά παρασύρομαι. 
Οι φανταστικοί κόσμοι φτιάχνω είναι ΤΌΣΟ δελεαστικοί που πρέπει απλά να αυτοπειθαρχούμαι. 
 
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.