Νομίζω ότι πάσχω από κατάθλιψη. Πώς μπορώ να με σώσω;

CommunityCategory: ΚατάθλιψηΝομίζω ότι πάσχω από κατάθλιψη. Πώς μπορώ να με σώσω;
Thodoris asked 2 years ago

Καλησπέρα,
έχω την εντύπωση ότι πάσχω από κάποια μορφή κατάθλιψης. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει αφού έδωσα προσοχή σε κάποιες αλλαγές της ψυχικής μου ισορροπίας. Οι αλλαγές αυτές έχουν γίνει τρόπος ζωής και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μου τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα ήμουν πολύ μάχιμος με μεγάλη αυτοπεποίθηση απέναντι σε προκλήσεις. Πλέον με έχει καταλάβει φόβος για πολλά πράγματα. Όλο αυτό πιστεύω ότι βασίζεται σε 2-3 πράγματα: 1. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με πράγματα που δε μου αρέσουν αφήνοντας πίσω πράγματα που με γεμίζουν. Αυτό το έκανα σαν θυσία με σκοπό να έχω κάποιες απολαβές από όλα αυτά. 2. Πλέον είμαι 30 χρονών και δεν εργάζομαι κάπου ενώ ονειρεύομαι να ζήσω με την κοπέλα που αγαπώ εδώ και χρόνια. Είμαι φοβισμένος απέναντι σε όποια θέση εργασίας μου παρουσιαστεί και αυτό οφείλεται στο ότι δε θέλω πια να κάνω πράγματα που δε μου αρέσουν (αυτό οφείλεται και στο 1. που έγραψα πιο πάνω) αλλά και στην τελευταία μου εργασιακή εμπειρία. 3. Γενικότερα αισθάνομαι απογοητευμένος από τον τρόπο που ζούμε και συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι, βλέπω δηλαδή ότι δεν υπάρχει κανένα υπόβαθρο σε ότι κάνουμε και έχουμε γίνει άψυχα όντα. Αυτό με ενοχλεί. 
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι για αυτό που βιώνω αλλά ανέφερα 3 από αυτούς για τους οποίους είμαι αρκετά βέβαιος.
Πλέον είμαι ένα ευάλωτο άτομο και πολλές φορές η ψυχολογία μου είναι σε μαύρα χάλια. Σας μιλάει ένας άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα που έχει στη ζωή του φίλους, μια πολύ καλή σχέση, μια θαυμάσια οικογένεια, ένας άνθρωπος που παλαιότερα ήταν ευτυχισμένος ανά πάσα στιγμή και ένιωθε ευλογία για όλα εκείνα που του έχει δώσει η ζωή του. Πλέον γίνομαι πολύ συχνά μίζερος και φέρω αρνητική ενέργεια, κάτι που με καθιστά μάλλον βλαβερό για όποιον είναι κοντά μου. 
Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιο τρόπο;
Σας ευχαριστώ!

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ