Νομίζω πως έχω νεύρωση ; Τι πρέπει να κάνω;

CommunityΝομίζω πως έχω νεύρωση ; Τι πρέπει να κάνω;
Anonymous asked 6 years ago

Καλησπερα. 
Συχνά έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που η στάση τους με μπερδεύει, με μπλοκάρει και μου δημιουργει στρες. Έτσι φτάνω στο σημείο να καβγαδίζω συχνά, να στεναχωριέμαι και να πεφτω ψυχολογικά. Οι φιλοι μου με λένε νευρωτική γιατί με το παραμικρό νευριάζω. Έχω πρόβλημα με τα νευρα μου; Τι σημαίνει έαν κάποιος είναι νευρωτικός;

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 6 years ago

Καλησπέρα.
Η νεύρωση συνήθως προέρχεται απο το βασικό άγχος που πηγάζει απο τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αυτό μπορεί να προέρχεται από διάφορους παράγοντες . Κυρίως απο την θέση που νιώθει ότι κατέχει το άτομο στη ζωή του. Μπορεί ως παιδί να είχατε έλλειψη σεβασμού απο την οικογένεια σας ή το αντίθετο. Μπορεί να είχατε αδιαφορία, ή έλλειψη ζεστασιάς, ή έντονη απαίτηση απο τους γονείς σας, ή εχθρική συμπεριφορά κ.ο.κ.
Έτσι σε ένα τέτοιο περιβάλλον και εσεις αναπτύξατε νευρώσεις οι οποίες σας ωθούν να ζητάτε συνεχή επιβεβαίωση και αποδοχή απο τους άλλους.
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε σε μεγάλο βαθμό νευρωτική. Απλά ίσως λόγω του οικογενειακού παρελθοντικού περιβάλλοντος, αναπτύξατε κάποιες νευρώσεις. Αυτές είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς και την ανάπτυξη αδιαφορίας στο άτομο. Κατά συνέπεια σχεδόν πάντοτε το άτομο να καταλήγει στην εχθρότητα.
Η επαφή με έναν ειδικό- ψυχοθεραπευτή θα σας βοηθήσει αδιαμφισβήτητα, μέσω της ανάλυσης των νευρώσεων σας, να μειώσετε τα νεύρα σας και να βρείτε ουσιαστικούς τρόπους που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα.