Καλησπέρα, σκέφτομαι τι θα μπορούσα να γράψω για να σας εξηγήσω πως νιώθω, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Νιώθω μάλλον ότι δεν αξίζω. Πριν λίγο καιρό είχα ελπίδες,πίστευα ότι μπορούσα να επιτύχω επαγγελματικά, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Τώρα νιώθω ότι απογοητεύω τους πάντες δίπλα μου και κυρίως τον εαυτό μου. Ψάχνω απεγνωσμένα για μια εργασία που θα μου χαρίσει την ανεξαρτησία μου και την ικανοποίηση ότι πετυχαίνω ένα στόχο. Πάντα είχα στόχους,πάντα προσπαθούσα και τώρα που τελειώνω το πανεπιστήμιο νιώθω ότι τίποτα από αυτά που έχω κάνει δεν είναι αρκετά, ότι τίποτα δεν άξιζε. Νιώθω ότι η ζωή είναι άδικη, σε άλλους προσφέρει απλόχερα και άλλους που έχουν προσπαθήσει με νύχια και με δόντια τους αγνοεί. Είμαι 22 χρονών τελειόφοιτη και δεν μπορώ να αγοράσω ούτε ένα μπλουζάκι που μου αρέσει. Η οικονομική κατάσταση στο σπίτι μου είναι δύσκολη. Και εγώ δεν ξέρω πως να συνεχίσω σε μια τόσο σημαντική απόφαση στη ζωή μου. Να μείνω στην πόλη που σπουδάζω και να βρω οποιαδήποτε δουλειά; ΄Κι αν δεν τα βγάζω πέρα οικονομικά; Και αν δεν μου αρέσει να κάνω το οτιδήποτε και θέλω κάτι πάνω στον τομέα μου; Είναι υπερβολή αυτό που ζητάω; Ή από την άλλη να γυρίσω στον τόπο καταγωγής μου; Και εκεί τι προοπτικές έχω; Δεν θέλω να είμαι κλεισμένη σε ένα σπίτι χωρίς στόχους και όνειρα. Υπάρχει και το αγόρι μου, είμαστε μαζί 6 χρόνια. Μ' αγαπάει το καταλαβαίνω, αλλά δεν με στηρίζει για να βρω αυτό που ζητάω. Μακάρι να μου έλεγε θα έρθω να μείνουμε μαζί θα βρούμε δουλειά και θα προχωρήσουμε μαζί ενωμένοι. Μου δίνει την εντύπωση ότι βιάζομαι και ότι εκείνος φοβάται ή με νιώθει βάρος, γι αυτό δεν θέλει να δεσμευτεί ακόμη. Μ' αφήνει μόνη να αποφασίζω και για τους 2. Είναι πολύ μεγάλη η πίεση. Όλα πάνε χάλια. Θέλω να κλαίω, χωρίς να ξέρω το λόγο. Μακάρι να μπορούσατε να τα ξεδιαλύνετε όλα μέσα μου και να μου δώσετε κίνητρα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

CommunityCategory: ΓενικάΚαλησπέρα, σκέφτομαι τι θα μπορούσα να γράψω για να σας εξηγήσω πως νιώθω, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Νιώθω μάλλον ότι δεν αξίζω. Πριν λίγο καιρό είχα ελπίδες,πίστευα ότι μπορούσα να επιτύχω επαγγελματικά, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Τώρα νιώθω ότι απογοητεύω τους πάντες δίπλα μου και κυρίως τον εαυτό μου. Ψάχνω απεγνωσμένα για μια εργασία που θα μου χαρίσει την ανεξαρτησία μου και την ικανοποίηση ότι πετυχαίνω ένα στόχο. Πάντα είχα στόχους,πάντα προσπαθούσα και τώρα που τελειώνω το πανεπιστήμιο νιώθω ότι τίποτα από αυτά που έχω κάνει δεν είναι αρκετά, ότι τίποτα δεν άξιζε. Νιώθω ότι η ζωή είναι άδικη, σε άλλους προσφέρει απλόχερα και άλλους που έχουν προσπαθήσει με νύχια και με δόντια τους αγνοεί. Είμαι 22 χρονών τελειόφοιτη και δεν μπορώ να αγοράσω ούτε ένα μπλουζάκι που μου αρέσει. Η οικονομική κατάσταση στο σπίτι μου είναι δύσκολη. Και εγώ δεν ξέρω πως να συνεχίσω σε μια τόσο σημαντική απόφαση στη ζωή μου. Να μείνω στην πόλη που σπουδάζω και να βρω οποιαδήποτε δουλειά; ΄Κι αν δεν τα βγάζω πέρα οικονομικά; Και αν δεν μου αρέσει να κάνω το οτιδήποτε και θέλω κάτι πάνω στον τομέα μου; Είναι υπερβολή αυτό που ζητάω; Ή από την άλλη να γυρίσω στον τόπο καταγωγής μου; Και εκεί τι προοπτικές έχω; Δεν θέλω να είμαι κλεισμένη σε ένα σπίτι χωρίς στόχους και όνειρα. Υπάρχει και το αγόρι μου, είμαστε μαζί 6 χρόνια. Μ' αγαπάει το καταλαβαίνω, αλλά δεν με στηρίζει για να βρω αυτό που ζητάω. Μακάρι να μου έλεγε θα έρθω να μείνουμε μαζί θα βρούμε δουλειά και θα προχωρήσουμε μαζί ενωμένοι. Μου δίνει την εντύπωση ότι βιάζομαι και ότι εκείνος φοβάται ή με νιώθει βάρος, γι αυτό δεν θέλει να δεσμευτεί ακόμη. Μ' αφήνει μόνη να αποφασίζω και για τους 2. Είναι πολύ μεγάλη η πίεση. Όλα πάνε χάλια. Θέλω να κλαίω, χωρίς να ξέρω το λόγο. Μακάρι να μπορούσατε να τα ξεδιαλύνετε όλα μέσα μου και να μου δώσετε κίνητρα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.
Anonymous asked 3 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.