Καλησπέρα σας. Με λένε Μαρία και είμαι 17 χρονών. Την παρούσα στιγμή δε στέλνω για εμένα, αλλά για μία καλή μου φίλη. Μία φίλη μου λοιπόν, εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού όπως τις κατανομάζει εκείνη. Δηλαδή, μπορεί να μιλάμε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να λέει πως έπαθε κρίση πανικού, ενώ μιλούσαμε. Στην εκδρομή που έγινε πριν λίγες εβδομάδες, και τις δύο νύχτες που βγήκαμε έξω, καθόταν σε μία γωνία καθώς τη μία νύσταζε και ήταν κουρασμένη και λόγω αυτού είχε έντονη ναυτία. Είναι πολλή περίπλοκη κατάσταση βασικά. Αλλά, της έχουμε μιλήσει για αυτό, και ξέρει ότι έχει πρόβλημα, αλλά δε δέχεται να το αντιμετωπίσει κατάλληλα. Μιλήσαμε σε αρκετά άτομα ενήλικα για αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και θεωρούν πως είναι χειριστικό άτομο, καθώς θέλει την προσοχή όλων πάνω της οποιαδήποτε στιγμή και απλώς είναι κρίσεις άγχους αυτές. Όλοι η παρέα έχουμε παρατηρήσει μία δραστική αλλαγή πάνω της. Έχει γίνει πιο κυκλοθυμική, ιδιότροπη, υπερβολική. Και σκοπεύουμε να της μιλήσουμε για αυτό που παρατηρούμε εμείς, καθώς εγώ προσωπικά ένιωθα στην τριήμερή μας πως πρόσεχα ένα μικρό παιδί. Γενικά, είναι άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα δίκιο, και θέλει να βγαίνει πάντα ανώτερη και κανείς απολύτως να αμφισβητεί το ό,τι λέει.Τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε και τί θεωρείτε πως έχει; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

CommunityCategory: Πνευματική ΥγείαΚαλησπέρα σας. Με λένε Μαρία και είμαι 17 χρονών. Την παρούσα στιγμή δε στέλνω για εμένα, αλλά για μία καλή μου φίλη. Μία φίλη μου λοιπόν, εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού όπως τις κατανομάζει εκείνη. Δηλαδή, μπορεί να μιλάμε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να λέει πως έπαθε κρίση πανικού, ενώ μιλούσαμε. Στην εκδρομή που έγινε πριν λίγες εβδομάδες, και τις δύο νύχτες που βγήκαμε έξω, καθόταν σε μία γωνία καθώς τη μία νύσταζε και ήταν κουρασμένη και λόγω αυτού είχε έντονη ναυτία. Είναι πολλή περίπλοκη κατάσταση βασικά. Αλλά, της έχουμε μιλήσει για αυτό, και ξέρει ότι έχει πρόβλημα, αλλά δε δέχεται να το αντιμετωπίσει κατάλληλα. Μιλήσαμε σε αρκετά άτομα ενήλικα για αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και θεωρούν πως είναι χειριστικό άτομο, καθώς θέλει την προσοχή όλων πάνω της οποιαδήποτε στιγμή και απλώς είναι κρίσεις άγχους αυτές. Όλοι η παρέα έχουμε παρατηρήσει μία δραστική αλλαγή πάνω της. Έχει γίνει πιο κυκλοθυμική, ιδιότροπη, υπερβολική. Και σκοπεύουμε να της μιλήσουμε για αυτό που παρατηρούμε εμείς, καθώς εγώ προσωπικά ένιωθα στην τριήμερή μας πως πρόσεχα ένα μικρό παιδί. Γενικά, είναι άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα δίκιο, και θέλει να βγαίνει πάντα ανώτερη και κανείς απολύτως να αμφισβητεί το ό,τι λέει.Τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε και τί θεωρείτε πως έχει; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Anonymous asked 2 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.