Καλησπέρα σας. είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όχι μόνο εγώ αλλά και οι γονείς μου. Γι’ αυτο τον λόγο πηρά την πρωτοβουλία να σας στείλω και να ζητήσω τις συμβουλές. έχω έναν μικρότερο αδελφό κατά 4 χρόνια. είναι 17 και φέτος δίνει πανελλήνιες. η πρώτη του επιλογή ήταν το χημικό της Πάτρας. δεν ήταν ποτέ επιμελής μαθητής ωστόσο οι βαθμοί του δεν έπεσαν ποτέ κάτω του 17 γιατί είχε το πλεονέκτημα να τα πιάνει μέσα στην τάξη και χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα στο σπίτι να βρίσκεται πάντα στην θέση με τους υψηλούς μαθητές γενικά. ωστόσο εδω και λίγους μήνες είναι σε σχέση με ένα κορίτσι λίγο μικρότερο του (μαθήτρια της Γ’ γυμνάσιου) το όποιο δεν διαβάζει γενικά και δεν έχει και την πίεση από τους γονείς. Αν και όλο αυτό ξεκίνησε πολύ χαλαρά τώρα πλέον είναι ερωτευμένος μαζί της. η διάθεση του αλλάζει συνεχώς, δεν κοιμάται και δεν τρώει όποτε τσακώνονται έχει πολλά νευρά και ξεσπάσει σε όλη την οικογένεια και προ πάντων δεν διαβάζει. δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο η σχέση του. όλοι οι καθηγητές του παραπονιούνται συχνά πυκνά στους γονείς μου ότι ενώ έχει τις δυνατότητες δεν θα περάσει ούτε σε κάποια μέτρια σχολή ποσό μάλλον σε αυτή την πρώτη επιλογή του. οι γονείς μου βρίσκονται πλέον σε απόγνωση γιατί έχουν προσπαθήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους να τον συνετίσουν όσο είναι νωρίς ακόμα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα και είναι κρίμα γιατί είναι ένα παιδί με μυαλό που δεν πρέπει να πάει χαμένο. αισθάνομαι ανεπαρκής λόγω της απόστασης και της απουσίας μου από το σπίτι, νιώθω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε την μητέρα μου ούτε τον πατερά μου που καθημερινά παλεύουν να το αντιμετωπίσουν όλο αυτό. προσπαθώ να βρω μια λύση και ταυτόχρονα να καθησυχάσω τους γονείς μου παρόλα αυτά δεν τα καταφέρνω και γι’ αυτο αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθεια σας. θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε ώστε να μου δώσετε κάποιες κατευθύνσεις η γενικά να μου πείτε την άποψη σας που πιστεύω θα μου είναι πολύτιμη. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΚαλησπέρα σας. είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όχι μόνο εγώ αλλά και οι γονείς μου. Γι’ αυτο τον λόγο πηρά την πρωτοβουλία να σας στείλω και να ζητήσω τις συμβουλές. έχω έναν μικρότερο αδελφό κατά 4 χρόνια. είναι 17 και φέτος δίνει πανελλήνιες. η πρώτη του επιλογή ήταν το χημικό της Πάτρας. δεν ήταν ποτέ επιμελής μαθητής ωστόσο οι βαθμοί του δεν έπεσαν ποτέ κάτω του 17 γιατί είχε το πλεονέκτημα να τα πιάνει μέσα στην τάξη και χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα στο σπίτι να βρίσκεται πάντα στην θέση με τους υψηλούς μαθητές γενικά. ωστόσο εδω και λίγους μήνες είναι σε σχέση με ένα κορίτσι λίγο μικρότερο του (μαθήτρια της Γ’ γυμνάσιου) το όποιο δεν διαβάζει γενικά και δεν έχει και την πίεση από τους γονείς. Αν και όλο αυτό ξεκίνησε πολύ χαλαρά τώρα πλέον είναι ερωτευμένος μαζί της. η διάθεση του αλλάζει συνεχώς, δεν κοιμάται και δεν τρώει όποτε τσακώνονται έχει πολλά νευρά και ξεσπάσει σε όλη την οικογένεια και προ πάντων δεν διαβάζει. δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο η σχέση του. όλοι οι καθηγητές του παραπονιούνται συχνά πυκνά στους γονείς μου ότι ενώ έχει τις δυνατότητες δεν θα περάσει ούτε σε κάποια μέτρια σχολή ποσό μάλλον σε αυτή την πρώτη επιλογή του. οι γονείς μου βρίσκονται πλέον σε απόγνωση γιατί έχουν προσπαθήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους να τον συνετίσουν όσο είναι νωρίς ακόμα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα και είναι κρίμα γιατί είναι ένα παιδί με μυαλό που δεν πρέπει να πάει χαμένο. αισθάνομαι ανεπαρκής λόγω της απόστασης και της απουσίας μου από το σπίτι, νιώθω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε την μητέρα μου ούτε τον πατερά μου που καθημερινά παλεύουν να το αντιμετωπίσουν όλο αυτό. προσπαθώ να βρω μια λύση και ταυτόχρονα να καθησυχάσω τους γονείς μου παρόλα αυτά δεν τα καταφέρνω και γι’ αυτο αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθεια σας. θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε ώστε να μου δώσετε κάποιες κατευθύνσεις η γενικά να μου πείτε την άποψη σας που πιστεύω θα μου είναι πολύτιμη. ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Anonymous asked 2 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.