Καλησπέρα κυρία Φάρου. Πώς να διαχειριστούμε τις εκρήξεις θυμού του παιδιού μας που συχνά είναι και χωρίς ουσιαστικό λόγο; Είναι 4,5 χρόνων και έχει έναν αδερφό με 1,5 χρόνο διαφορά. Στο σχολείο έχει πολλούς φίλους και δεν ακούμε παράπονα. Επίσης κάτι που μας ανησυχεί : μερικές φορές δείχνει να κολλάει με κάποια πράγματα και αν τον πιάσει κάτι σαν υστερία δε βγάζουμε άκρη με τα αιτήματά του π.χ βγάλε μου τα παπούτσια – βάλε μου τα παπούτσια χαζή μαμα (2-3 φορές ουρλιάζοντας) ή μπορεί να θυμώσει αν του χαλάσουμε τη σειρά στα πράγματά του. ή δεν του κάνουμε το χατήρι. Τι του συμβαίνει; Να ανησυχήσουμε ; Πώς πρέπει να του συμπεριφερόμαστε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε; Σας ευχαριστούμε!

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΚαλησπέρα κυρία Φάρου. Πώς να διαχειριστούμε τις εκρήξεις θυμού του παιδιού μας που συχνά είναι και χωρίς ουσιαστικό λόγο; Είναι 4,5 χρόνων και έχει έναν αδερφό με 1,5 χρόνο διαφορά. Στο σχολείο έχει πολλούς φίλους και δεν ακούμε παράπονα. Επίσης κάτι που μας ανησυχεί : μερικές φορές δείχνει να κολλάει με κάποια πράγματα και αν τον πιάσει κάτι σαν υστερία δε βγάζουμε άκρη με τα αιτήματά του π.χ βγάλε μου τα παπούτσια – βάλε μου τα παπούτσια χαζή μαμα (2-3 φορές ουρλιάζοντας) ή μπορεί να θυμώσει αν του χαλάσουμε τη σειρά στα πράγματά του. ή δεν του κάνουμε το χατήρι. Τι του συμβαίνει; Να ανησυχήσουμε ; Πώς πρέπει να του συμπεριφερόμαστε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε; Σας ευχαριστούμε!
Anonymous asked 2 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.