Κάτι δεν πάει καλά με εμένα.

CommunityCategory: ΣχέσηΚάτι δεν πάει καλά με εμένα.
Anonymous asked 3 years ago

Καλησπέρα! Πραγματικά δεν ξέρω πως να αρχίσω κ απο που να το πρωτοπιάσω. Τι χρησιμέυει κ τι όχι ,γιατί 
δεν ξέρω αν μπορει να βοηθήσει ένας τίτλος του προβλήματος , ωστόσο , επειδή αισθάνομαι μπερδεμένη ,εγκλωβισμένη, κ θλιμμένη,
κ επειδή χρειάζομαι βοήθεια , απευθύνομαι σε σας ,εδώ. Σίγουρα το πρόβλημα είναι δικό μου ,κ είναι συναισθηματικής φύσης.
 Ειχα μια σχέση 5 χρόνια. Πρίν ένα μηνα του είπα να χωρίσουμε.Όμως ηταν κάτι που πολύ καιρό, χρόνο,ίσως κ απο την αρχή της σχέσης υπήρχε στο νού μου,’οτι δηλ αυτη 
η σχέση έχει ημερομηνία λήξης.Εγώ ειμαι 36 σημερα κ εκείνος 26. Αν κ πίστευα απο την αρχή ότι θα έχει ημερομηνία λήξης ,φτάσαμε στα 5 χρόνια , με άλλο ένα χωρισμό στο 
ιστορικό αυτής της σχέσης. Επειδή έχω αυτοκαταστροφικές τάσεις,-στην εφηβεία μου έπινα ναρκωτικά και αλκόολ,κ γενικά έκανα πολλές επίκινδυνες τρέλες-μέχρι σήμερα ήταν το καλύτερο άτομο ,σαν χαρακτήρας δηλ.,σαν άνθρωπος ,που είχα γνωρίσει. Επιπλέον ,στην σχέση μας ήταν πάντα ο πολύ συγκαταβατικός, ο υπομονετικός, ο ακούραστος , σε αντίθεση με μένα που είμαι πολύ νευρική, ανυπόμονη, κ δεν συγκρατώ ευκολα τα συναισθηματά μου. Αυτη την στιγμή προσπαθώ να καταλάβω γιατί άφησα μια σχέση με ένα καλό άτομο, -αν κ έχω ευκολους λόγους να πώ ,όπως ότι εγω έχω μια δουλειά , που την βρήκα μεσω του ιδίου κ ολα τα έξοδα ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος έπεφτε πάνω μου καθ’ότι εκεινος δεν έχει ένα σταθερό εισόδημα απο κάπου. Ασχολείται λίγο απ’ολα. Με χωράφια κ κάποια στιγμή με ό,τι προκύπτει. Αυτό ,με κούρασε. Επειτα πολλές φορές αυτη η συγκαταβατικότητα μου τ΄σακιζε τα νευρα. Μπορει να τον προσέβαλλα στιγμές ή κ συχνά κ εκείνος δεν αντιδρούσε! Κ αυτό μου τσάκιζε τα νέυρα.Μπορει να του φερόμουν άσχημα,να του έλεγα σύνε΄χεια ότι θα χωρίσουμε κ εκείνος σαν να μην έχει αξιοπρέπεια το ανεχόταν. Κ αυτό δεν το αντέχω.Εκτός των άλλων,αισθανόμουν σαν να είχα το ρόλο της μητέρας. Κ μου ηταν βαρύ. Δεν μπρούσα άλλο να είμαι η μαμά του. Σήμερα , δεν ξέρω γιατί χώρισα. Είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος και ο καλυτερος μου φίλος όλο αυτο το καιρό.Στο κάτω κάτω ,εκει δεν πρέπει να καταλήγει στο τέλος μια σχέση.Το πάθος κ ο έρωτας είναι η αρχή μονο ,το πρώτο κάλεσμα.Μετά, είναι η αγάπη που κρατάει το ζευγάρι μαζί. Κ πραγματικά πάντα ηθελα να είναι φίλος μου πρώτα ο συντροφός μου για να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. 
 Εχω ενοχές, και τύψεις επειδή του προκαλώ τόσο πόνο με το χωρισμό . Φοβάμαι πως δεν είμαι ικανή να αγαπήσω,πως η αυτοεκτιμισή μουδεν υπάρχει εδώ κ χρόνια, κ δεν ξέρω πολλές φορές γιατί νιώθω το ένα ή το άλλο κ γιατίσυμπερριφέρομαι όπως συμπεριφέρομαι. Πραγματικά αισθάνομαι εγκλωβισμένη στον ίδιο μου τον εαυτό.Δενξέρω κάν ποια είμαι. Ποια είμαι αλήθεια; Στο μεταξύ ,βγαίνω με έναν συνομιληκό μου που έχουμε ίδιο πάνω κάτω παρελθόν σχετικά με τις εξαρτήσεις κ εκείνος εδω κ δέκα χρόνια , με βοήθεια απο τους Α.Ν. είναι καθαρός.  Ακόμα κ το γεγονός πως μετα απο μια σχέση 5 χρόνων, εγω άρχισα να βγάινω με κάποιον άλλον-όχι χωρίς τα προβλήματα φυσικά κ όλο το ψυχολογικό ζόρι που τραβώ μέσα μου για την σ΄χεση που άφησα- είναι αρκετό για να με προβληματίσει. Γιατί το κάνω ; Πραγματικά πιστεύω ότι βρίσκεται στα πλάισία μιας αυτοκαταστροφής.Σαν κάτι να με σαμποτάρει μέσα μου.Να θέλω κ την ίδια στιγμή να μην θέλω να είμαι ευτυχισμένη.Σαν να μην αξίζω να είμαι ευτυχισμένη. 
Δενξέρω τι μπορει να καταλάβετε απο τα τόσο γενικά , κ δενξέρω τι μπορείτε να μου πείτε. Μα πραγματικά , αυτο που ψάχνω ,είναι απλώς λίγο φώς, στα σκοτάδια του εαυτόυ μου,λίγο φώς να με καταλάβω.Ισως έτσι μπορέσω να αγαπήσω κ τον εαυτό μου λίγο κάποια στιγμή.Εστω λίγο λίγο στην αρχή.  Δεν σας έγραψα γιατί ηθελα κάποιος να με παρηγορήσει ,αλλά γιατί έχω ανάγκη κάποιος να με φωτίσει….
 
Ευχαριστώ πολύ!

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ