ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ. Είμαι 15 χρόνια παντρεμένη και έχουμε 3 παιδιά -αγόρι 15 ετών – αγόρι 13 ετών και κορίτσι 12 ετών. Κάνω πολλές προσπάθειες τα τελευταία 8 χρόνια να σώσω τον γάμο μου γιατί ακόμα αγαπώ τον άντρα μου. Δυστυχώς όμως από την άρνησή του ν΄αποδεχθεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ το οποίο έχει φέρει και τραγικά οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια, σκέφτομαι να προχωρήσω σε διαζύγιο. Θα ήθελα να μάθω με ποιον τρόπο θα ενημερώσω τα παιδιά μου γι΄αυτό, τί να τους πώ και πότε είναι κατάλληλη στιγμή. Είναι δεδομένο ότι ο άντρας μου δεν πρόκειτε ν΄αναλάβει ούτε αυτή την ευθύνη. Να το ανακοινώσουμε δηλαδή μαζί στα παιδιά μας και να χωρίσουμε πολιτισμένα. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ. Είμαι 15 χρόνια παντρεμένη και έχουμε 3 παιδιά -αγόρι 15 ετών – αγόρι 13 ετών και κορίτσι 12 ετών. Κάνω πολλές προσπάθειες τα τελευταία 8 χρόνια να σώσω τον γάμο μου γιατί ακόμα αγαπώ τον άντρα μου. Δυστυχώς όμως από την άρνησή του ν΄αποδεχθεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ το οποίο έχει φέρει και τραγικά οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια, σκέφτομαι να προχωρήσω σε διαζύγιο. Θα ήθελα να μάθω με ποιον τρόπο θα ενημερώσω τα παιδιά μου γι΄αυτό, τί να τους πώ και πότε είναι κατάλληλη στιγμή. Είναι δεδομένο ότι ο άντρας μου δεν πρόκειτε ν΄αναλάβει ούτε αυτή την ευθύνη. Να το ανακοινώσουμε δηλαδή μαζί στα παιδιά μας και να χωρίσουμε πολιτισμένα. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Anonymous asked 3 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ