Γεια σας, είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε ψυχολόγο. Δεν ξέρω ακριβώς ποιό είναι το πρόβλημα μου…αυτό που ξέρω είναι οτι αισθάνομαι πολύ πολύ δυστυχισμένη. Καταρχήν είμαι 22 χρονών, τελείωσα τις σπουδές μου και έχω επιστρέψει στο πατρικό μου. Γενικά η κατάσταση είναι αρκετά πιεστική στο σπίτι. Αυτό που νιώθω κυρίως είναι μοναξιά….νιώθω τόσο μόνη σχεδόν συνέχεια. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανένα βλέπω παντού εχθρούς. Οι φίλοι μου πλέον είναι διασκορπισμένοι και κανείς δεν είναι κοντά μου ώστε να μπορέσουμε να βγούμε μια βόλτα και να μιλήσουμε. Παρόλο που εργάζομαι δεν με ευχαριστεί πλήρως αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποιος να μοιραστώ τις απολαβές. Όταν δεν είμαι στη δουλειά είμαι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο γιατί δεν μπορώ να έρθω σε επαφή με το κόσμο γύρω μου που με πληγώνει, με αγχώνει, με μειώνει και με κάνει να νιώθω χάλια. Επίσης αυτό που με απασχολεί είναι ότι ποτέ μου δεν έκανα μια ερωτική σχέση. Παρόλο που ερωτεύτηκα στη ζωή μου κανένας δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον και κατέληγα ξανά μόνη. Βλέπω γύρω μου ανθρώπους της ηλικίας μου να κάνουν όσα θέλω και αναρωτιέμαι τι λάθος κάνω εγώ. Σε ορισμένες στιγμές έχω σκεφτεί πως δεν έχει νόημα να ζω πια όμως δεν θέλω να στεναχωρήσω την οικογένεια μου. Δεν ξέρω τι να κάνω για να αλλάξει όλο αυτό. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. 

CommunityCategory: ΚατάθλιψηΓεια σας, είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε ψυχολόγο. Δεν ξέρω ακριβώς ποιό είναι το πρόβλημα μου…αυτό που ξέρω είναι οτι αισθάνομαι πολύ πολύ δυστυχισμένη. Καταρχήν είμαι 22 χρονών, τελείωσα τις σπουδές μου και έχω επιστρέψει στο πατρικό μου. Γενικά η κατάσταση είναι αρκετά πιεστική στο σπίτι. Αυτό που νιώθω κυρίως είναι μοναξιά….νιώθω τόσο μόνη σχεδόν συνέχεια. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανένα βλέπω παντού εχθρούς. Οι φίλοι μου πλέον είναι διασκορπισμένοι και κανείς δεν είναι κοντά μου ώστε να μπορέσουμε να βγούμε μια βόλτα και να μιλήσουμε. Παρόλο που εργάζομαι δεν με ευχαριστεί πλήρως αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποιος να μοιραστώ τις απολαβές. Όταν δεν είμαι στη δουλειά είμαι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο γιατί δεν μπορώ να έρθω σε επαφή με το κόσμο γύρω μου που με πληγώνει, με αγχώνει, με μειώνει και με κάνει να νιώθω χάλια. Επίσης αυτό που με απασχολεί είναι ότι ποτέ μου δεν έκανα μια ερωτική σχέση. Παρόλο που ερωτεύτηκα στη ζωή μου κανένας δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον και κατέληγα ξανά μόνη. Βλέπω γύρω μου ανθρώπους της ηλικίας μου να κάνουν όσα θέλω και αναρωτιέμαι τι λάθος κάνω εγώ. Σε ορισμένες στιγμές έχω σκεφτεί πως δεν έχει νόημα να ζω πια όμως δεν θέλω να στεναχωρήσω την οικογένεια μου. Δεν ξέρω τι να κάνω για να αλλάξει όλο αυτό. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. 
Anonymous asked 3 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ