Γεια σας. Είμαι 25 ετών και έχω ένα παιδάκι 2,5. Έχω παντρευτεί έναν άντρα πολύ μεγαλύτερό μου. Είχαμε σχέση παλιά, χωρίσαμε για λίγους μήνες και με το που ξαναγύρισα κοντά του, έμεινα έγκυος. Δεν ήθελα να κρατήσω το παιδί, ωστόσο αυτός και οι οικογένειές μας, προσπαθούσαν να με πείσουν να μην το κάνω και ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Τελικά δεν πήγαν όλα καλά. Λατρεύω το παιδί μου, αλλά η σχέση μου με τον άντρα μου έχει καταστραφεί και φταίμε και οι δύο. Εγώ δεν ήμουν έτοιμη να κλειστώ σε ένα σπίτι με ένα παιδί από τόσο νωρίς (βοήθεια από παππούδες δεν υπάρχει) και εκείνος δεν έκανε παιδί για τους σωστούς λόγους, αλλά γιατί "είχε έρθει η ώρα" και γιατί ήθελε να κρατήσει εμένα κοντά του. Τώρα θέλω να χωρίσω και δεν έχω που να πάω. Η μητέρα μου είναι ξαναπαντρεμένη, έχει κι εκείνη μικρό παιδί και δεν μπορώ να τους φορτωθώ. Προφανώς ούτε οι ίδιοι θα χαίρονταν, γιατί μόλις συζήτησα μαζί τους το θέμα, η συμβουλή τους ήταν "μείνε λίγα χρόνια να μεγαλώσει το παιδί και να μπορείς να βρεις μια δουλειά και τότε φεύγεις"!! Τόσο απλά. Η μάνα μου μάλιστα μου έφερε σαν παράδειγμα τον εαυτό της, ότι έμεινε 20 χρόνια με τον πατέρα μου χωρίς να είναι ευτυχισμένη. Απαράδεκτες συμβουλές και νιώθω ότι ενώ έχει κι εκείνη μερίδιο ευθύνης, με κάνει στην άκρη. Δεν έχω δουλειά, δεν έχω σπουδάσει τίποτα, δεν έχω πού να πάω. Σκέφτηκα να πω στον άντρα μου να ζήσουμε μαζί συμβατικά όσο χρειαστεί μέχρι να μπορέσω να φύγω, αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει αυτό. Νιώθω πολύ μικρή για να μένω κάπου όπου δεν περνάω καλά. Θέλω να ζήσω τη ζωή μου, αλλά θέλω να έχω και το παιδί μου μαζί.

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΓεια σας. Είμαι 25 ετών και έχω ένα παιδάκι 2,5. Έχω παντρευτεί έναν άντρα πολύ μεγαλύτερό μου. Είχαμε σχέση παλιά, χωρίσαμε για λίγους μήνες και με το που ξαναγύρισα κοντά του, έμεινα έγκυος. Δεν ήθελα να κρατήσω το παιδί, ωστόσο αυτός και οι οικογένειές μας, προσπαθούσαν να με πείσουν να μην το κάνω και ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Τελικά δεν πήγαν όλα καλά. Λατρεύω το παιδί μου, αλλά η σχέση μου με τον άντρα μου έχει καταστραφεί και φταίμε και οι δύο. Εγώ δεν ήμουν έτοιμη να κλειστώ σε ένα σπίτι με ένα παιδί από τόσο νωρίς (βοήθεια από παππούδες δεν υπάρχει) και εκείνος δεν έκανε παιδί για τους σωστούς λόγους, αλλά γιατί "είχε έρθει η ώρα" και γιατί ήθελε να κρατήσει εμένα κοντά του. Τώρα θέλω να χωρίσω και δεν έχω που να πάω. Η μητέρα μου είναι ξαναπαντρεμένη, έχει κι εκείνη μικρό παιδί και δεν μπορώ να τους φορτωθώ. Προφανώς ούτε οι ίδιοι θα χαίρονταν, γιατί μόλις συζήτησα μαζί τους το θέμα, η συμβουλή τους ήταν "μείνε λίγα χρόνια να μεγαλώσει το παιδί και να μπορείς να βρεις μια δουλειά και τότε φεύγεις"!! Τόσο απλά. Η μάνα μου μάλιστα μου έφερε σαν παράδειγμα τον εαυτό της, ότι έμεινε 20 χρόνια με τον πατέρα μου χωρίς να είναι ευτυχισμένη. Απαράδεκτες συμβουλές και νιώθω ότι ενώ έχει κι εκείνη μερίδιο ευθύνης, με κάνει στην άκρη. Δεν έχω δουλειά, δεν έχω σπουδάσει τίποτα, δεν έχω πού να πάω. Σκέφτηκα να πω στον άντρα μου να ζήσουμε μαζί συμβατικά όσο χρειαστεί μέχρι να μπορέσω να φύγω, αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει αυτό. Νιώθω πολύ μικρή για να μένω κάπου όπου δεν περνάω καλά. Θέλω να ζήσω τη ζωή μου, αλλά θέλω να έχω και το παιδί μου μαζί.
Anonymous asked 4 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 4 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ