Γεια σας. Είμαι 24 και τα τελευταία δύο χρόνια βιώνω έντονες ψυχολογικές μεταβολές, με μεγαλύτερη διάρκεια στα αρνητικά συναισθήματα έναντι των θετικών, αισιόδοξων ή χαρμόσυνων!!!! Ύστερα από ένα σοβαρό θέμα υγείας στην οικογένεια και δυστυχώς την αντίστοιχη απώλεια έχω κλειστεί στον εαυτό μου. Για την ακρίβεια τα τελευταία δύο χρόνια έχω κλειστεί στον εαυτό μου. Μέχρι πρότινος ήμουν σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και μπροστά από ένα υπολογιστή. Είχα συσσωρευμένη θλίψη και θύμο και απέφευγα όσο μπορούσα την επαφή με φίλους, οικογένεια και φυσικά με ξένους και νέες γνωριμίες. Κατά διαστήματα είχα κάποια μερική απασχόληση, κάποιες συναναστροφές όπως για παράδειγμα στην ορκωμοσία της αδερφής μου ή για συνεργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου. Είμαι μονίμως θλιμμένη, ευσυγκίνητη, χωρίς εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και χωρίς καθόλου αυτοπεποίθηση. Η απουσία συναναστροφής, αυτοπεποίθησης έχει επηρεάσει τη ζωή μου, εν μέρει είμαι μόνη κατ' επιλογή καθώς και την απόδοση μου στις σπουδές, καθώς διστάζω να εκφέρω γνώμη και εν συνεχεία να την υπερασπιστώ, πόσο μάλλον να εκφέρω αντίθετη άποψη. Έχω αφεθεί απλά και από τα πάντα. Αυτό που κλόνισε την καθημερινότητα μου ώστε να αναζητήσω βοήθειας, ήταν η έξαρση σε φοβίες, κυρίως σε επίπεδο συναναστροφής καθώς και η απώλεια μνήμης!!!!!!! και η αδυναμία συγκέντρωσης και ανάκτησης και της απλής πληροφορίας, η οποία συνδυάζεται με αισθήματα θλίψης, απογοήτευσης και κατωτερότητας.

CommunityCategory: ΓενικάΓεια σας. Είμαι 24 και τα τελευταία δύο χρόνια βιώνω έντονες ψυχολογικές μεταβολές, με μεγαλύτερη διάρκεια στα αρνητικά συναισθήματα έναντι των θετικών, αισιόδοξων ή χαρμόσυνων!!!! Ύστερα από ένα σοβαρό θέμα υγείας στην οικογένεια και δυστυχώς την αντίστοιχη απώλεια έχω κλειστεί στον εαυτό μου. Για την ακρίβεια τα τελευταία δύο χρόνια έχω κλειστεί στον εαυτό μου. Μέχρι πρότινος ήμουν σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και μπροστά από ένα υπολογιστή. Είχα συσσωρευμένη θλίψη και θύμο και απέφευγα όσο μπορούσα την επαφή με φίλους, οικογένεια και φυσικά με ξένους και νέες γνωριμίες. Κατά διαστήματα είχα κάποια μερική απασχόληση, κάποιες συναναστροφές όπως για παράδειγμα στην ορκωμοσία της αδερφής μου ή για συνεργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου. Είμαι μονίμως θλιμμένη, ευσυγκίνητη, χωρίς εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και χωρίς καθόλου αυτοπεποίθηση. Η απουσία συναναστροφής, αυτοπεποίθησης έχει επηρεάσει τη ζωή μου, εν μέρει είμαι μόνη κατ' επιλογή καθώς και την απόδοση μου στις σπουδές, καθώς διστάζω να εκφέρω γνώμη και εν συνεχεία να την υπερασπιστώ, πόσο μάλλον να εκφέρω αντίθετη άποψη. Έχω αφεθεί απλά και από τα πάντα. Αυτό που κλόνισε την καθημερινότητα μου ώστε να αναζητήσω βοήθειας, ήταν η έξαρση σε φοβίες, κυρίως σε επίπεδο συναναστροφής καθώς και η απώλεια μνήμης!!!!!!! και η αδυναμία συγκέντρωσης και ανάκτησης και της απλής πληροφορίας, η οποία συνδυάζεται με αισθήματα θλίψης, απογοήτευσης και κατωτερότητας.
Anonymous asked 2 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ