Γεια σας. Είμαι άντρας, 23 χρόνων, διαιτολόγος στο επάγγελμα. Είμαι ένα άτομο αρκετά αγχώδης (έχω ευερέθιστο έντερο σε αγχογόνες καταστάσεις), με ενδιαφέρει πολύ τι λένε οι γύρω μου για εμένα και όλοι με θεωρούν ευγενικό και καλό παιδί. Το κόμπλεξ για το τι λένε οι γύρω μου το είχα από μικρή ηλικία. Πάντα προσπαθούσα να είμαι ο καλύτερος σε όλα, στο σχολείο, στα αθλήμτα, παντού. Όταν αυτό δεν συνέβαινε αισθανόμουν ότι δεν αξίζω και ότι οι άλλοι δεν θα με συμπαθούσαν.Ζηλεύω εύκολα ακόμα και φίλους μου όταν έχουν μια επιτυχία που δεν την έχω εγώ και αντιδρώ με πολύ θυμό σε διάφορες καταστάσεις και με πιάνει πανικός όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλω. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα νεύρα μου πολλές φορές με έχουν κάνει να χτυπήσω την κοπέλα μου ακόμη και σε σημεία επικύνδυνα για σωματική βλάβη. Έχω παρατηρήσει ότι αυτό μου συμβαίνει όταν δεν μπορώ να βγάλω άκρη σε ένα καυγά που έχουμε και δεν καταφέρνω να περάσω την γνώμη μου π.χ. όταν η κοπέλα μου ουρλιάζει και δεν με αφήνει να μιλήσω. Ωστόσο όταν συμβαίνει αυτό μετά στεναχωριέμαι πολύ και μπορεί να κλαίω επειδή ξέρω ότι αυτό που κάνω δεν είναι σωστό. Από μικρός έλεγα ότι τις γυναίκες δεν πρέπει να τις βαράμε και ενώ λέω ότι δεν θα το ξανακάνω, πάλι σε μια τέτοια κατάσταση αντανακλαστικά μου βγαίνει να την χτυπήσω. Πραγματικά θέλω να μάθω τι τρέχει με εμένα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

CommunityCategory: Ψυχική υγείαΓεια σας. Είμαι άντρας, 23 χρόνων, διαιτολόγος στο επάγγελμα. Είμαι ένα άτομο αρκετά αγχώδης (έχω ευερέθιστο έντερο σε αγχογόνες καταστάσεις), με ενδιαφέρει πολύ τι λένε οι γύρω μου για εμένα και όλοι με θεωρούν ευγενικό και καλό παιδί. Το κόμπλεξ για το τι λένε οι γύρω μου το είχα από μικρή ηλικία. Πάντα προσπαθούσα να είμαι ο καλύτερος σε όλα, στο σχολείο, στα αθλήμτα, παντού. Όταν αυτό δεν συνέβαινε αισθανόμουν ότι δεν αξίζω και ότι οι άλλοι δεν θα με συμπαθούσαν.Ζηλεύω εύκολα ακόμα και φίλους μου όταν έχουν μια επιτυχία που δεν την έχω εγώ και αντιδρώ με πολύ θυμό σε διάφορες καταστάσεις και με πιάνει πανικός όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλω. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα νεύρα μου πολλές φορές με έχουν κάνει να χτυπήσω την κοπέλα μου ακόμη και σε σημεία επικύνδυνα για σωματική βλάβη. Έχω παρατηρήσει ότι αυτό μου συμβαίνει όταν δεν μπορώ να βγάλω άκρη σε ένα καυγά που έχουμε και δεν καταφέρνω να περάσω την γνώμη μου π.χ. όταν η κοπέλα μου ουρλιάζει και δεν με αφήνει να μιλήσω. Ωστόσο όταν συμβαίνει αυτό μετά στεναχωριέμαι πολύ και μπορεί να κλαίω επειδή ξέρω ότι αυτό που κάνω δεν είναι σωστό. Από μικρός έλεγα ότι τις γυναίκες δεν πρέπει να τις βαράμε και ενώ λέω ότι δεν θα το ξανακάνω, πάλι σε μια τέτοια κατάσταση αντανακλαστικά μου βγαίνει να την χτυπήσω. Πραγματικά θέλω να μάθω τι τρέχει με εμένα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Anonymous asked 4 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 4 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
#1