Απώλεια – Αύξηση βάρους

CommunityCategory: ΓενικάΑπώλεια – Αύξηση βάρους
Anonymous asked 4 years ago

Κυρία Φάρου καλησπέρα σας. Με λένε Γιάννη είμαι 21 έτους και κατάγομαι από την Κέρκυρα. Έμαθα για εσάς μέσω της ιστοσελίδα σας και θα ήθελα να σας εκφράσω ένα θέμα που έχω και να δω πως μπορώ να λυθεί. 

Πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2013 ζύγιζα 125 κιλά. Μετά από μια συζήτηση που μου είχαν κάνει δική μου άνθρωποι πήρα την απόφαση να κάνω δίαιτα με σκοπό να χάσω αυτά τα κιλά κάνοντας καλό στην υγεία μου. Από εκείνη τη στιγμή έκανα ακραία δίαιτα από μόνος μου χωρίς να συμβουλευτώ κάποιο ειδικό. Δηλαδή έκοψα από τη διατροφή μου το ψωμί, τον καφέ, τη ζάχαρη και για ένα διάστημα έτρωγα μόνο σαλάτες και αυτή μια φόρα την ημέρα, από το μεσημέρι και έπειτα δεν έτρωγα τίποτα άλλο. Μετά από δύο μήνες κατάλαβα ότι μπορώ να τρώω κάποιες τροφές υγιεινές και να τα χάνω φυσιολογικά. Παράλληλα έκανα ανελλιπώς περπάτημα 2 ωρών τρεις φορές την εβδομάδα. 

Για να μην πολυλογώ σήμερα δύο χρόνια μετά ζυγίζω 76 κιλά και 750 γραμμάρια και το ύψος μου είναι 1,73. Τρώω ισορροπημένα αλλά έχω εμμονή με τα κιλά μου. Είχα αγοράσει πριν από 6 μήνες μια ζυγαριά με την οποία ζυγίζομαι κάθε μέρα. Εάν δω να υπερβαίνει πέρα του +1kg κατευθείαν μπαίνω σε δίαιτα. Εχτές Σάββατο αυτή η ζυγαριά χάλασα και από τότε με έχει πιάσει μια ανασφάλεια σχετικά με το βάρος. Γύρισα σπίτι μετά από βόλτα με τους φίλους μου και επειδή το μεσημέρι έφαγα σαλάτα, κάθισα και έφαγα μακαρόνια με το που τα έφαγα ένιωσα τύψεις αλλά και γιατί δεν είχα τη ζυγαριά για να ανεβώ να δω πόσο έχω πάει. Αυτό γίνεται συνέχεια μετά από κάθε γεύμα ανέβαινα στη ζυγαριά και από εχθές που έσπασε έχει πέσει η ψυχολογία μου. 

Οι φίλοι μου, μου λένε πως πρέπει να πάρω κάποια κιλά αλλά δεν είναι εύκολο. Ναι μεν λέω ότι θα πάρω δυο – τρία κιλά αλλά μετά το μετανιώνω και μπαίνω στη διαδικασία να τα χάσω. Πριν λίγο καιρό είχα γραφτεί σε γυμναστήριο και με το που είδα λίγο τον αριθμό των κιλών στη ζυγαριά να ανεβαίνει το σταμάτησα. 

Τι πρέπει να κάνω, και τι μπορώ να κάνω για να μην μου γίνει εμμονή όλο αυτό το πράγμα; 

Συγνώμη εάν σας ζάλισα. Περιμένω ειλικρινά την απάντηση σας. 
Γιάννης Μηλιώτης

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 4 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ