έντονο στρες χωρίς ιδιαίτερη αιτία, σχετιζόμενο με την γραφειοκρατία. Πρέπει να ανησυχώ? Πως μπορώ να το διαχειριστώ?

CommunityCategory: Ψυχική υγείαέντονο στρες χωρίς ιδιαίτερη αιτία, σχετιζόμενο με την γραφειοκρατία. Πρέπει να ανησυχώ? Πως μπορώ να το διαχειριστώ?
Anonymous asked 3 years ago

καλημέρα σας,
ονομάζομαι Δέσποινα! είμαι 31 ετών, προσφάτως παντρεμένη. Ζω πολύ μακριά από την μητέρα μου και τους φίλους μου και ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν στα 18. Σε γενικές γραμμές έχω μια πολύ καλή ζωή. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τότε που πέθανε ο πατέρας μου ανέλαβα πολλές ευθύνες και ήμουν εγώ αυτή που αντιμετώπιζα πάντα το τέρας της γραφειοκρατίας για τις οικογενειακές υποθέσεις και όχι μόνο, μιας και διαχειρίζομαι και τις υποθέσεις κάποιων συγγενών και φίλων που ζουν στο εξωτερικό. Εδώ και κάποια χρόνια όταν έπρεπε να κάνω μια τέτοιου είδους δουλειά, σχεδόν αρρώσταινα. Είχα πάντα έντονο στρες, ένοιωθα συνέχεια φοβισμένη, ανέβαλα αυτήν την δουλειά όσο περισσότερο μπορούσα και για να αντιμετωπίσω κάπως αυτό το στρες που ένοιωθα, προτιμούσα να κοιμάμαι ή να βγαίνω έξω με φίλους. Η μητέρα μου με στήριζε πάντα πάρα πολύ και όταν με έβλεπε να φτάνω στο αμήν και να κλαίω από φόβο ή άρνηση να αντιμετωπίσω αυτό που έπρεπε, προσπαθούσε να αναλάβει όσα περισσότερα μπορούσε. Από την ημέρα που παντρεύτηκα, αυτόν τον ρόλο κατά κάποιον τρόπο τον έχει αναλάβει ο άντρας μου, ο οποίος όποτε εγώ πελαγώνω μου λέει πως δεν πρέπει να αγχώνομαι και πως ότι είναι θα το αντιμετωπίσουμε μαζί. Ο λόγος που σας γράφω είναι γιατί σήμερα βίωσα κάτι που με προβλημάτισε. Βρισκόμουν στο μαγαζί του άντρα μου όταν ήρθε κάποιος και του ζήτησε ένα έγγραφο, το οποίο ο άντρας μου δεν το είχε και πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία για να το εκδώσει. Δεν είναι κάτι το δύσκολο, ειδικά εφόσον μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε έξοδα μηχανικών και λογιστών κτλ. Επομένως δεν είναι πρόβλημα, αλλά διαδικασία. Παρόλα αυτά εγώ άρχισα να νοιώθω έντονο στρες, για μια υπόθεση η οποία δεν αφορούσε εμένα, αλλά την οικογένεια του άντρα μου και την οποία δεν καλούμε να αντιμετωπίσω εγώ, αλλά είμαι απλώς παρατηρητής. Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό?
Επίσης κάτι ακόμα που με προβληματίζει πολύ και θέλω να αποβάλω, είναι ο φόβος μην πάθει κάτι ο άντρας μου. Τον αγαπάω πάρα πολύ και πολύ συχνά νοιώθω τον φόβο πως θα έχω την ίδια μοίρα με την μητέρα μου. Ότι δηλαδή θα πάθει κάτι ο άντρας μου και εγώ θα μείνω χήρα και θα πρέπει να συνεχίσω την ζωή μου μόνη και θα πρέπει να αντιμετωπίσω ένα σωρό υποθέσεις μόνη μου, τις οποίες και δεν γνωρίζω. Αυτόν μου τον φόβο δεν τον έχω πει ποτέ στον άντρα μου ξεκάθαρα. Εξάλλου δεν λες εύκολα σε κάποιον “φοβάμαι ότι θα πεθάνεις και θα με αφήσεις μοναχή”. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η γνώμη σας
ευχαριστώ εκ των προτέρων
με εκτίμηση
Δ.Κ.

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 3 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ