΄Εμαθα, πως ένα κορίτσι ηλικίας 16 ετών θέλει να αυτοκτονήσει γιατί δέχεται πολύ πίεση από το σχολείο, από τους γονείς της (ένας από τους δύο γονείς είναι πατριός της), από την δουλειά. Εργάζεται Σαββατοκυρίακο σαν γκαρσόνι. Οι γονείς της δεν μπορούν να της πληρώνουν τα έξοδα για τα φροντιστήρια και η ίδια αδυνατή να πληρώνει για πολλά φροντιστήρια. Ο καθηγητής της χημείας δεν της φαίρεται εντάξει. Ο καθηγητής θεωρεί πως όλοι πηγαίνουν φροντιστήρια και δεν διδάσκει σωστά το μάθημα. Το κορίτσι κάνει ότι μπορεί, μα, δεν αντέχει. Δεν ξέρω πως θα το βοηθήσω. Εγώ δεν έχω προσωπική επαφή με το κορίτσι αυτό. Έμαθα πως θέλει να αυτοκτονήσει από κάποιο άλλο πρόσωπο, το οποίο μου ζήτησε βοήθεια χωρίς να το ξέρει το κορίτσι. Τι να κάνω; Πως μπορώ να βοηθήσω διακριτικά το κορίτσι χωρίς να καταλάβει πως ξέρω; Σκέφτηκα να το βοηθήσω διά μέσου του άλλου ατόμου. Αλλά τι να πω όταν κι αυτό είναι 16χρονο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων aggeloskyriou.

CommunityCategory: Γενικά΄Εμαθα, πως ένα κορίτσι ηλικίας 16 ετών θέλει να αυτοκτονήσει γιατί δέχεται πολύ πίεση από το σχολείο, από τους γονείς της (ένας από τους δύο γονείς είναι πατριός της), από την δουλειά. Εργάζεται Σαββατοκυρίακο σαν γκαρσόνι. Οι γονείς της δεν μπορούν να της πληρώνουν τα έξοδα για τα φροντιστήρια και η ίδια αδυνατή να πληρώνει για πολλά φροντιστήρια. Ο καθηγητής της χημείας δεν της φαίρεται εντάξει. Ο καθηγητής θεωρεί πως όλοι πηγαίνουν φροντιστήρια και δεν διδάσκει σωστά το μάθημα. Το κορίτσι κάνει ότι μπορεί, μα, δεν αντέχει. Δεν ξέρω πως θα το βοηθήσω. Εγώ δεν έχω προσωπική επαφή με το κορίτσι αυτό. Έμαθα πως θέλει να αυτοκτονήσει από κάποιο άλλο πρόσωπο, το οποίο μου ζήτησε βοήθεια χωρίς να το ξέρει το κορίτσι. Τι να κάνω; Πως μπορώ να βοηθήσω διακριτικά το κορίτσι χωρίς να καταλάβει πως ξέρω; Σκέφτηκα να το βοηθήσω διά μέσου του άλλου ατόμου. Αλλά τι να πω όταν κι αυτό είναι 16χρονο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων aggeloskyriou.
Anonymous asked 4 years ago
1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 4 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.